Gyermeknevelés

Gyermeknevelés ötletesen

 

Gyermeknevelés

Az alábbi cikkek elsősorban gyermeknevelési ötleteket, trükköket mutatnak be, milyen játékokat játszhatunk a gyerekeinkkel, hogyan tudunk feléjük fordulni, odafigyelni rájuk, hogyan foglalkozhatunk velük. Apró trükkök nagy hatékonysággal :-).

Hozzájárulhatnak a szülői feszültségek oldásához.

 

 

A gyermeknevelés  és a stresszÍgy növeld a gyermeknevelési sikered 9 egyszerű lépésben

Szeretnéd felfedezni, hogyan lehet letenni a gyermeknevelés terheit, csupán a kezdő lökés hiányzik hozzá? Szeretnél végre megszabadulni a gyermekneveléssel járó stressztől? Szeretnéd úgy érezni, hogy gyakrabban vannak sikereid, és nem mindig kudarcok vesznek körül?

Gyermeknevelés

Tehetetlenség és szorongás a gyermekem teljesítményével kapcsolatbanMások gyermekei könnyebben veszik az élet akadályait, mint az enyém!

Volt már olyan érzésed, hogy a Te gyermeked „nem elég jó”? Akármit teszel vele, akárhogy prédikálsz neki, mégsem tud azokhoz a követelményekhez, elvárásokhoz alkalmazkodni, ami szerinted a legminimálisabban kellene, hogy sikeres gyerekké, és később sikeres felnőtté váljon.


Gyermeknevelés

Teljes figyelem és odafigyelés szavak nélkülTeljes figyelem szavak nélkül?

Gondoltál már arra, hogyan lehet valakire teljesen, és tökéletesen odafigyelni, anélkül, hogy akár egyetlen szót is szólnál? Odafigyelés szavak nélkül? Ez szinte nem is lehetséges! Vagy mégis? Lehet valakivel szavak nélkül is egy hullámhosszra kerülni? Mit szólnál hozzá, ha a teljes figyelmet, és odafigyelést a számodra legfontosabb személyekkel is alkalmazni tudnád?


Gyermeknevelés
Teljes figyelem

Eléggé odafigyelsz a gyerekedre, mikor beszélgettek?

Eléggé odafigyelsz a gyerekedre, mikor beszélgettek? Teljes figyelem a gyerekedre. Lehetséges ez, vagy Te is túlterhelt vagy hozzá?


Gyermeknevelés

A siker kulcsa az önbizalomMennyire fontos, hogy sikeresnek lássuk a gyerekeinket?

Mennyire fontos, hogy sikeresnek lássuk a gyerekeinket? Az a célunk szülőként, hogy boldog, és sikeres gyerekeket neveljünk? Ez talán nem is kérdés. Minden anya, minden szülő szeretné, ha a gyereke sikeres, magabiztos, eredményes, és boldog lenne az életben. Igen, de hogyan érhetem ezt el? Hogyan tudom arra nevelni, hogy ezeket az értékeket magáévá tudja tenni?


Gyermeknevelés

Játék és kreativitásMit tanítanak nekünk a gyerekek a kreativitásról?

Mit tanítanak nekünk a gyerekek a kreativitásról? Van úgy, hogy nem vagy annyira kreatív, nem jönnek úgy az ötletek, mint szeretnéd? Néha mindannyian üresnek érezzük magunkat, hiába várunk az ihletre. És van, amikor az sem segít, ha „keményen dolgozunk”, amíg megérkeznek az ötletek, az ihlet, a munkakedv, a jókedv.


Gyermeknevelés
Negatív érzések oldása és boldogság a gyermeknevelésben

Idézd fel életed legszebb, gyermekeddel együtt töltött pillanatait!

Negatív érzések a gyermeknevelésben. Néha akadnak elkeserítő pillanatok is a gyermeknevelésben. A feszültségoldás egyik lehetősége elkeserítő helyzetekben.


Gyermeknevelés
Lehetnél boldogabb anya is

Lehetnél boldogabb anya is?

Lehetnél boldogabb anya is? Igen, de mi a boldogság? A boldogság több mint egyszerűen „csak az a mosolygós érzés”. A boldogság az, amikor úgy érezzük, valami nálunk nagyobbhoz tudunk csatlakozni.


Gyermeknevelés
Van értelme annak, ha dühös vagyok

Van értelme annak, ha dühösek vagyunk?

Mire jó az, ha dühös vagyok? Van egyáltalán értelme? Vagy csak valami kontrollálhatatlan rossz, amit mindig lelkiismeret furdalás követ?


Gyermeknevelés

Gyermeknevelés és szorongásMi mindentől szoronghatunk, ha a gyermekünkről van szó?

A gyermeknevelés során milyen szorongásokkal kell megküzdened szülőként? Mi mindentől féltheted a gyermeked a mai világban? Gyakorlatilag mindentől. Bármitől. Annyi veszélyforrásnak, és ingernek vannak naponta kitéve. Milyen félelem okoz Neked gondot a gyermeknevelés során? Milyen szorongás tölt el, amikor naponta elengeded a kezét, hogy bölcsibe, óvodába, iskolába menjen?


Gyermeknevelés
Tehetetlen vagyok anyaként

Tehetetlen vagyok anyaként?!

Tehetetlen vagyok anyaként?! Volt már, hogy tehetetlen voltál a gyermeknevelésben? Vagy legalábbis így érezted magad?
Előfordult már a következő jelenetek közül néhány Veled is?


Gyermeknevelés

Feszültségoldás anya és gyerek közöttGondoltad már azt: „Elég volt, én ezt nem bírom tovább…”

Feszültségoldás anya és gyerek között. „Nem bírom tovább a feszült helyzeteket. Teljesen kiborít a viselkedésével. Nem bírom, hogy nem hallgat rám. Ez a gyerek nem képes úgy viselkedni, ahogy szeretném. Egyszerűen nem bírok vele. Örökké mindennek ellenáll. Nem képes úgy teljesíteni, ahogy kellene. Szándékosan szabotálja magát. Figyelmen kívül hagyja a kéréseimet. Tiszteletlenül beszél.”


Gyermeknevelés
Veszekedés helyett közös játék

30 dolog, ami közös bennünk

Veszekedés helyett közös játék
Hogyan simíthatjuk el a nézeteltéréseket, veszekedéseket a gyermekeinkkel? Például elgondolkodhatunk azon, hogy mik azok, amik közösek bennünk?


Gyermeknevelés
Reggeli készülődés feszültség és stressz nélkül

Megkezdődött az iskola! Reggel kilencre Te is úgy érzed magad, mintha lefutottad volna a maratont?

Reggel kilencre Te is úgy érzed magad, mintha lefutottad volna a maratont? A reggeli készülődés, különösen, ha dolgozni jársz, és iskoláskorú gyermekeid vannak, a legőrjítőbb szülői feladatok közé tartozik. Lehet ezeket a reggeleket kicsit feszültségmentesebbé, és egyszerűbbé tenni, miközben időben ki tudunk lépni az ajtón, és talán még a reggeli kávénkat is élvezzük?


Gyermeknevelés
Szülői szorongás és aggodalom a tanévkezdés miatt

11 ötlet, hogyan készüljünk fel az új tanévre

Szülőként már most elhatalmasodhat rajtunk a szorongás, és aggodalom: milyen lesz az új tanév a gyermekünknek? Ha még kicsi, akkor azért, hogy hogyan fog boldogulni egy idegen helyen, ha nagyobb, akkor pedig a nagyobb elvárásokhoz való alkalmazkodás, vagy éppen a jövőbeli magatartása miatt.


Gyermeknevelés

Kérdések a személyes céljaid eléréséhezHonnan tudjuk, hogy azt az életet éljük-e, amit igazán szeretnénk?

Vajon a személyes céljaid megvalósítása a mindennapjaid része-e, vagy csak sodródsz az árral?
Egyáltalán nem mindegy, hogy a személyes céljaid elérése része-e az életednek, vagy inkább csak megpróbálsz minden napot a lehető legjobban túlélni. Elégedett vagy-e azzal, ahol most tartasz, vagy csak vonszolod magad keresztül az életen?


Gyermeknevelés

A Mikulás és a képzelet fontosságaA Mikulás és a képzelet fontossága

Ellentétben azzal, amit eddig gondoltunk, kutatók kimutatták, hogy a gyerekek már a legfiatalabb korban, egészen kicsiként is képesek különbséget tenni a valóság, és a képzelet világa között. Talán összezavarodhatnak a valóság, és a fantázia világa között, mert annyira jó a képzelőerejük. De a pszichológusok felfedezték, hogy a gyerekek pontosan tudják, hogy a képzelet, és a valóság különbözik egymástól.

Gyermeknevelés