A gondolataink befolyásolják az öregedésünk folyamatát?

A gondolataink befolyásolják az öregedésünk folyamatát?

Josephine Tesauro sose gondolta, hogy ilyen sokáig fog élni.

92 éves korában egyenes a háta, erős az állkapcsa, és sugárzóan egészséges. Egyedül lakik egy hibátlan téglaépítésű farm-házban, magasan a hegyekben, McKeesport mellett, Pittsburgh külvárosában. Részmunkaidőben egy kórház ajándékboltjában dolgozik, és egyedül vezeti 1995-ös fehér Oldsmobile Cutlass Ciera-ját rendszeres bridzs csoport-találkozóira, a templomba és a boltba.

Túlélte a férjét, aki 9 éve, 84 évesen halt meg. Túlélte a barátait és túlélt 6 bátyja közül hármat. Mrs. Tesauronak van egy élő nővére is, akivel egypetéjű ikrek. De ő és a nővére többé már nem ugyanolyanok.

A nővére inkontinenciától szenved, csípőprotézise van, és olyan degeneratív betegsége, ami a látását csaknem teljesen tönkretette. Öregkori elbutulásban szenved. „Nem ért meg semmit.” – magyarázza Mrs. Tesauro.

Még az öregedéssel foglalkozó kutatókat is ámulatba ejtik az ilyen történetek. Hogyan lehetséges, hogy két ember ugyanazokkal a génekkel, ugyanabban a családban felnőve, ugyanazon a helyen leélve az életét ennyire különbözőképpen öregedjen?

Erre is megtalálod a választ a Génjeink Csodája című könyvben. Rendeld meg most: www.anyamento.hu/genjeink-csodaja