Kihez fordulhat egy anyuka?

 

Kihez szoktál fordulni, ha bajban vagy a gyermekneveléssel?

  • Ha nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy szeretnéd?
  • Ha állandó rossz érzéseid vannak, mert Neked sehogy sem jön össze a gyermeknevelés?
  • Vagy magad miatt érzed rosszul magad, mert állandóan dühös vagy, fáradt, ingerült, rosszkedvű…
  • Vagy a gyerekek nem akarnak, vagy tudnak úgy viselkedni, ahogy azt Te szeretnéd, vagy elvárnád tőlük…
  • Vagy netán egyszerre mind a kettő?

1. Beszélgethetsz például a barátnőiddel, és családtagjaiddal:

  • kimerült vagy, nem bírod már a sok feladatot,
  • külön fáradt vagy attól, hogy senki nem segít,
  • mindenki helyett neked kell megoldanod a problémákat a családodban, a munkahelyeden, és egyáltalán mindenütt, ahova csak beteszed a lábad.

Ennek azonban megvannak a veszélyei. Azok, akiknek a gondjaidról mesélsz, nem fognak tökéletes anyának tartani. Hanem csak egy olyan átlagos anyukának, mint ők maguk, akik tele vannak megoldatlan, frusztráló problémákkal. Szóbeli tanácsokkal biztosan el tudnak látni (még többel is, mint szeretnéd), amit vagy meg tudsz majd fogadni a gyakorlatban, vagy véletlenül mindig pont akkor “felejted el”, mikor a legnagyobb szükséged lenne rá. Mert a jó tanácsok észben tartása helyett beindulnak az ösztönös “programok”.

2. Fórumok, és blogok

Ennek egy jobb (vagy inkább más) formája, mikor fórumokon, és blogokon osztod meg a problémáid másokkal, ahol ugyanezt arc nélkül (és név nélkül) teheted. Ennek is megvannak a maga előnyei, ha sikerül olyan közösségtől tanácsot kérned, akik valóban segíteni szeretnének, nem pedig mindenről csak fél-információk és sztereotípiák alapján ítéletet alkotnak.

3. Gyermekneveléssel kapcsolatos könyvek

Olvashatsz könyveket hasznos tanácsokkal.

De minden tanács csak akkor válik igazán értékessé, ha maradandóan, és tartósan meg tudod fogadni őket.

Kihez fordulhat egy anyuka
Kihez fordulhat egy anyuka?

4. És végül, de nem utolsó sorban: van az EFT

Ami leginkább abban segít Neked, hogy a gyermekneveléssel kapcsolatos éppen aktuális összes problémád megszűnjön. Mintha elfújták volna. Mintha soha nem is létezett volna.

Szeretnéd ezt megtapasztalni Te is? Mikor holnap arra ébredsz, hogy már nem is emlékszel azokra a problémákra, amik korábban évekig gyötörtek? És nem tudtál miattuk dűlőre jutni a gyerekeiddel?

Ha úgy érzed, szívesen kipróbálnád, és szeretnéd megtapasztalni az EFT nem mindennapi erejét, akkor itt tudsz jelentkezni tanácsadásra.