Mi a sikeres és boldog nők titka?

 

Mi az, amit a legboldogabb, és legsikeresebb nők másképp csinálnak, mint mi?

Vajon, ha találnánk olyan nőket, akik „nem álltak be az elégedetlenkedők sorába”, akik igazán sikeresek, és boldogok, akik úgy élték meg, hogy a döntéseik, és választásaik erősítették őket, és egyre csak boldogabbak, és elégedettebbek lettek a koruk előrehaladtával, akkor mit válaszolnának ezek a nők a kérdéseinkre?

Mit tanulhatnánk tőlük?

Lennének-e olyan dolgok, amik (életkor, stílus, karrier, gazdagság, értékrend eltérései ellenére) közösek lennének bennük? Vajon mi lenne az, amit megoszthatnának velünk?

A korábbi blogokban bemutatott adatoktól, és tendenciáktól függetlenül Te vagy az, aki mindenki másnál jobban érzed, hogy boldog vagy-e.

Te tudod megítélni, hogy azt az életet éled-e, amit valójában szeretnél. Az alábbiak azok számára, akik úgy érzik, hogy „élhetnének boldogabban is”, „szeretnének boldogabb életet élni”, akár receptként is működhetnek, hogy hogyan találják meg a saját „legerősebb életüket”.

A boldog nőknek kutatások során feltett kérdések

Marcus Buckingham és kutató csoportja végzett kutatásokat azzal kapcsolatban, hogy a boldog nőknek vannak-e közös, vagy hasonló jellemzőik.

Ahhoz, hogy meghatározhassák, kik a legboldogabbak, több ezer nőnek tették fel ugyanazt az öt kérdést. Aki az öt kérdésből négyre, vagy ötre válaszolta azt, hogy minden nap, azokkal további mélyinterjúkat készítettek.

Ha ki akarod próbálni, hogy Te vajon ezek közé a nők közé tartoznál-e, akkor megpróbálhatod magad „diagnosztizálni”:

1. Milyen gyakran végzel olyasmit, amit tényleg szeretsz csinálni?

2. Milyen gyakran tölt el aktív várakozással a rád váró nap?

3. Milyen gyakran vonódsz be olyan mélyen abba, amit éppen csinálsz, hogy elveszted az időérzéked?

4. Milyen gyakran érzed magad még mindig erősnek egy hosszú, pörgős nap végén?

5. Milyen gyakran érzed magad érzelmi magasságokban az életben?

 

A boldog nők válaszai a kutatás kérdéseire

„A boldogságunk, vagy a szerencsétlenségünk leginkább a természetünktől függ, nem a körülményeinktől.” Martha Washington

Azok a nők, akik a fenti öt kérdésre pozitívan tudtak válaszolni, úgy tűnt, egyszerűen eldöntötték, hogy boldogok lesznek. Ezt választották.

A legszerencsésebbek közülük azok voltak az életben, akik képesek voltak felismerni, hogy a boldogságot választhatják is, és ezt meg is tudták tenni.

Hogyan sikerülhetett ez nekik? Mik voltak ezeknek a nőknek a közös jellemzőik?

 

A boldogtalanság ellenszere
A boldogtalanság ellenszere

A boldog nők sokkal inkább a pillanatokra fókuszáltak, mint a célokra, tervekre, vagy az álmokra.

Vannak bizonyos pillanatok az életünkben, amelyek erős pozitív érzéseket keltenek bennünk.

Hívjuk ezeket „erős pillanatoknak”.

Persze az életnek nem minden pillanata ilyen „erős pillanat”. Vannak olyan pillanatok, amelyek negatív érzelmeket váltanak ki belőlünk, és vannak olyanok is, amelyek semlegesek maradnak. De amikor egy „erős pillanatot” élünk át, az teljesen hiteles. Annyira igazak számunkra, mint azok az érzelmek, amelyeket átélünk. Talán nem mindig tudunk minden érzelmet felcímkézni, megnevezni, vagy a helyére tenni. Egy biztos: hogy hogyan érzel abban a helyzetben. Ezek azok a pillanatok, amiket mindenki biztosan megérez, amikor előtörnek. Élénken élő, teljesen részletes pillanatok, és emlékek, és ahogy most felidézed őket, ugyanúgy érzed magadban az erőt,, és változást, mint akkor.

Talán egy kicsit egyenesebben ülsz, mint az előbb, talán kihúztad a vállad, talán egy leheletnyit a légzésed is lelassult. Lehet, hogy mosolyogsz magadban. Ezek a pillanatok, ahogy felidézed őket magadban: megmutatják, ki vagy valójában.

Megmutatják az igazi éned.

Amikor úgy döntesz, hogy őszinte leszel magadhoz, a saját életed fogod élni, akkor nem homályos, nehezen elérhető célokra kell gondolnod, hanem ezekre az „erős pillanatokra”, az adott pillanat igazságára. Minden racionális indok nélkül ezeknek a pillanatoknak az emléke fog feltölteni téged.

 

A boldog nők elfogadták azt, ami jutott nekik

Ha az életed „erős pillanatait” keresed, nem mindig fog tetszeni az, amit találsz.

Az egyik megkérdezett szavaival élve: „Nehéz elismernem, de utálok a gyerekeimmel játszani. Amikor a lányommal újra papás-mamást kell játszani, és nekem kell anyukának lenni, ő pedig megint kisbaba, akkor mindig az jut eszembe: „Már megint”. De imádom a gyerekeimmel azokat a pillanatokat, amikor tanítok nekik valamit, segítek nekik tanulni, de unatkozom, ha egy újabb buta öltöztetős játékot kell játszanom. Csak akkor tudtam visszanyerni a saját életemet, mikor megtagadtam, hogy „tökéletes anya” legyek, és elfogadtam annak a valóságát, hogy vannak pillanatok, amelyek feltöltenek, és vannak, amik nem.”

Az elfogadás nem beletörődést jelent, vagy azt, hogy feladjuk az álmainkat. Valójában sokkal gyakoribb, hogy ha el tudjuk fogadni, melyik pillanatok erősítenek minket, és melyikek nem, az sokkal jobban meg fogja mutatni, hogyan éljünk az álmainknak megfelelően otthon, és a munkánkban egyaránt.

Ez azt jelenti, hogy jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, és sokkal kreatívabbak is leszünk saját magunkkal kapcsolatban is.

A boldog nők igyekeztek kerülni az egyensúlyt

Ha valaki azt mondja neked, találj több egyensúlyt az életedben, akkor az ember azonnali, első reakciója, hogy nem hisz neki.

„Egyensúly? Az meg hogyan működik? Minden óra plusz munka után találjak egy plusz órát otthon is? Minden egyes újabb gyerekkel pont annyit csökkentsek a munkaidőmön, mint amennyire az újabb gyerekre szükséges? Minden miatt, amire igent mondtam, valami másra nemet kell mondanom? Ez jelenti az egyensúlyt?”

Az interjú alanyai szerint nem.

Ők egyáltalán nem is beszélnek egyensúlyról. Úgy tűnt, ők elfogadták, hogy a tökéletes egyensúly megtalálása nem lehetséges. De még ha kísérletet tettek is arra, hogy ezt megteremtsék, nem feltétlenül elégítette ki őket. Mert amikor kiegyensúlyozott vagy, akkor mozdulatlan is vagy egyben. Visszatartod a lélegzeted, és az a legfontosabb, hogy egyetlen hirtelen rándulás, vagy rándítás se mozdíthasson ki túlzottan egyik irányba sem. Ilyenkor szélcsend van. Az egyensúly nem az igazi életcél.

Ehelyett ezek a nők boldogok voltak az egyensúly hiányának állapotában is.

Inkább találd meg életed minden területén az „erős pillanatokat”, és aztán fokozatosan ezeket célzod meg, ezeket igyekezz elérni minél gyakrabban.

Ez azt jelenti, hogy egyre megfontoltabb leszel, mikor hagyod, hogy ezek az „erős pillanatok” újra, és újra megtörténjenek. Azt is jelenti, hogy mindig megvizsgálod őket, mikor megjelennek, új nézőpontból szemléled őket, és idővel talán meg is ünnepled őket.

És mindenek fölött azt jelenti: erőt adsz az erős pillanatoknak azzal, hogy rájuk fókuszálsz. Megváltoztatod a figyelmed tárgyát.

A boldog nők, ellentétben a nagy többséggel, megtanultak „IGEN”t mondani

Annyiszor hallottad már: „Tanulj meg NEM-et mondani.”.

De ahhoz, hogy a legerősebb pillanatokkal teli életed élhesd, az ellenkezőjét kell tenned.

Tanulj meg „IGEN”-t mondani.

  • „IGEN”-t az életed összes területén az „erős pillanatokra”.
  • „IGEN”-t azokra az emberekre, akik segítenek neked megteremteni ezeket a pillanatokat.
  • „IGEN”-t az erős pillanatokban támadó érzéseidre.

Ha elég figyelemmel, és erővel mondasz „IGEN”-t, akkor az életed nem „csak” kiegyensúlyozottá válik, hanem teljessé is.

 

Neked mik jelentik a boldog, és „erős pillanatokat” az életedben? Gondolkodtál már rajta, hogy mik lehetnek ezek, és hogyan tudnád még jobban erősíteni ezeket a pillanatokat, helyzeteket?

Szeretnél Te is sikeres és boldog nő lenni?

Ha jelentkezel az Anyamentő Egyéni Foglalkozásokra, akkor segítek Neked ebben.