Minden nap Anyák Napja!

 

Szerinted nem lenne jó, ha minden nap Anyák Napja lenne?

Hogyan lehetne ezt megvalósítani?

Hogy nézne ki, ha minden nap Anyák Napja lenne?

Hogyan lehet minden nap Anyák Napja?

1. A házimunka és a gyerekek

Az egyik klasszikus anyák napi ajándék: a reggeli ágyban. Amikor a gyerekek szolgálnak ki Téged, ahelyett, hogy ez fordítva lenne. Ezzel az is megmutatható a gyerekeknek, hogy néha segítsenek az anyukájuknak.

Talán jelentheti azt, hogy a gyerekek minden étkezésnél segítenek az étel elkészítésében, vagy a terítésben, vagy mindkettőben. Néha kiszolgálhatják magukat ők is, vagy megkérheted őket időnként, hogy Neked is hozzanak egy pohár vizet. Ha szeretnéd, hogy segítsenek Neked, a panaszkodás helyett, hogy sosem segítenek a feladatok elvégzésében: meg kell kérned őket rá.

Amikor a gyerekek segítenek Neked az étel elkészítésében, nemcsak a terheiden könnyítesz vele, hanem ezzel egy időben azt is megtanítod nekik, hogy felelősséget vállaljanak, és megtanulják, milyen ételeket esztek a családban, hogyan kell azokat elkészíteni. (És ez a fiúkra éppúgy vonatkozik, mint a lányokra!)

2. A figyelem és az együtt töltött idő

Az anyák napja arra is való, hogy az anyák élvezzék a gyerekeikkel együtt töltött időt. Anyák napján az anyák élvezik a pillanatot, igyekeznek a zavaró tényezőket kívül rekeszteni, és a gyerekek kézzel készített ajándékainak örülni.

És a mindennapokban?

Minden nap találhatsz valamit, ami örömet szerez Neked a gyerekeidben, és ezt el is mondhatod nekik.

  • Mit csináltak aznap jól?
  • Miben voltak ügyesek?
  • Mi tetszett Neked a viselkedésükben?
  • Mit vettél észre, kinek segítettek?

Ezzel egyben azt is tanítod nekik, hogy segítőkészek legyenek másokkal szemben, és hálásak legyenek a jelen pillanatokért, miközben javul köztetek az anya gyermek kapcsolat is.

Két legyet üthetsz vele egy csapásra!

 

Minden nap Anyák Napja!
Minden nap Anyák Napja!

 

3. Figyelem saját magunkra

Végül pedig: az anyák napja az anyák ünnepléséről szól.

Igen, az anyák megérdemlik, hogy minden nap megünnepeljék saját magukat, és különleges időt töltsenek magukkal, hogy elismerjék azt a fantasztikus munkát, amit végeznek.

Minden nap megünnepelheted saját magad, és a csodálatos gyermekeid is. Minden nap tölts különleges időt saját magaddal, és segíts a gyermekeidnek, hogy ők is különleges időt töltsenek saját magukkal. És ez különlegessé fogja tenni az anya gyermek kapcsolatot is köztetek.

Így valamilyen formában minden napot Anyák Napjává tehetsz. Mindenkinek nagyszerű tanulási folyamatot jelenthet. Igazi nyer-nyer játszma.

Te hogyan szeretnéd elérni a gyerekeidnél, hogy minden nap Anyák Napja (is) legyen?