Mondj egy „jobban érzem magam” történetet!

 

 Boldogság, vagy boldogtalanság? Ki dönti el?

Nem vagy képes boldogtalan lenni, ha nincs mellé egy boldogtalan történeted is.
Ha tele vagy negatív érzésekkel, az önmagában még nem jelent automatikusan boldogtalanságot is.
De a boldogtalan történeted, és a negatív érzések együtt már valószínűleg igazi boldogtalanságot okoznak.
És ugyanez fordítva is igaz: boldog csak a boldog történeteiddel együtt lehetsz.

A pozitív érzelmek önmagukban még nem jelentenek boldogságot.

De ha tele vagy boldog történetekkel, és pozitív érzésekkel, akkor közelebb kerülsz saját boldogságodhoz is.

A történeteidtől függ, hogy a hozzá kapcsolódó érzelmeid pozitívak, vagy negatívak lesznek.

Az elmesélt, átélt történeteid adják meg az érzelmeid értékét, és jelentését, hogy azok a boldogságod, vagy a boldogtalanságod támogatják.

Jól mutatja be ezt egy megtörtént történet:

„Apám hirtelen meghalt abban az időben, amikor én egy szörnyű munkahelyen dolgoztam. Haza utaztam a temetésre, és a következő fájdalmas hét során rájöttem, hogy az apám halála ugyan rettenetesen fáj, de nem mérgező módon. Szép emlékeim voltak róla, szerettem a testvéreimet, sajnáltam az édesanyámat, ugyanakkor büszke voltam arra az életre, amin 45 éven keresztül osztoztak egymással. Megtapasztaltam, hogy a fájdalom nem szükségszerűen rossz, mérgező, vagy kerülendő dolog. Lehet nagyon csodálatos is.

És ugyanez alatt a hét alatt felismertem, hogy ami igazán mérgező, és visszataszító az életemben, az a munkám. Úgyhogy visszatértem, és otthagytam az állásomat, mert rájöttem, hogy nem maradhatok meg egy olyan helyen, ami ennyire rosszat tesz nekem. Ha valami nehéz, és kihívást jelent, attól még nem feltétlenül kell „rossznak” is lennie.”

Boldogság, vagy boldogtalanság
Boldogság, vagy boldogtalanság? Ki dönti el?

Boldogtalanságból boldogság? Át lehet ezt alakítani?

Ha javítasz az életedről naponta mesélt (érzett, gondolt, átélt) történeted tartalmán, és számodra fontos jelentésén, akkor az egész életed is egyre javuló történetté válhat.

  • Miért ne lehetne minden napunk „a hét legjobb napja”?
  • Az a nap, amikor a legjobban érezzük magunkat a bőrünkben?
  • Függetlenül attól, hogy a külvilág hogyan próbál „lehúzni” minket a negatív érzésekkel, és energiákkal?

Ahhoz, hogy egy valódi „jobban érzem magam” történetet el tudj mesélni, előbb szükséged van arra, hogy mielőtt beszélni kezdesz, keress magadban egy igazán pozitív, és elfogadó érzést valami, vagy valaki iránt.

Ha megtaláltad legbelül ezt a valóban tisztán pozitív érzést, akkor könnyebb lesz ebből a perspektívából, ennek az érzésnek a hatása alatt elmesélned bármilyen másik történeted is.

Később megpróbálhatod képzeletben még jobban javítani, fényesíteni, kiterjeszteni ezt az érzésed, amelynek eredményeként valószínűleg egyre jobban és jobban fogod magad érezni. Lehet, hogy egyre pozitívabban fogod látni a világot. Egyre boldogabb és boldogabb leszel.

Neked is van olyan „történeted”, amin szívesen javítanál, mert most nem olyan jó benne élni?

Hogy a „nagyon rossz ez az egész így” szép fokozatosan egy „egyre jobban érzem magam” történetté váljon, és a boldogtalanság szinte észrevétlenül boldogsággá alakulhasson?