Az Érzelmi Felszabadítás Technikája


 

Mit tehetsz magadért, ha szeretnél változtatni?

A negatív érzések oldására, és a stressz megszüntetésére találták ki az EFT – t, vagy más néven Érzelmi Felszabadítás Technikáját.

Lehet, hogy hallottál már róla, lehet, hogy most találkozol vele először. Nézzük meg egy kicsit közelebbről, mit is jelent ez a három betű?

Mi az EFT, vagy más néven az Érzelmi Felszabadítás Technikája?

Az Érzelmi Felszabadítás Technikája az ősi kínai akupunktúra, és a modern pszichológia elképzeléseinek kombinációja.

Eredetileg Roger Callahan fejlesztette ki az 1980-as években, amelyet Gary Craig módosított, fejlesztett tovább, és tett világhírűvé. Azóta több millióan alkalmazták szerte a világon saját érzelmi problémáik megszüntetésére, és arra, hogy másokon segítsenek vele.

Ezzel az egyszerű módszerrel a hagyományos akupunktúrában ötezer éve ismert, és alkalmazott meridián pontjainkat stimuláljuk (szó szerint kopogtatunk rajtuk), a tűk fájdalmat keltő beavatkozása nélkül. Az energia speciális csatornákon keresztül áramlik a testben, és a meridián pontok azok a helyek, ahol érintkezésbe tudunk lépni a testnek ezzel az energiaáramlásával.

Eközben az érzelmi, vagy fizikai problémánkra koncentrálva meghatározott mondatokat ismétlünk.

A kopogtatás a tűszúrással szemben egyszerű, fájdalommentes, és bárki megtanulhatja. Ráadásul alkalmazhatod magadon bárhol, bármikor, nem szükséges szakemberekhez rohannod minden problémáddal. Olcsóbb, és kevesebb idődet veszi igénybe.

A meridián pontok kopogtatása, és a megerősítő mondatok kombinációja érzelmi blokkjainkat célozza meg, és „távolítja el” a szervezetünkből. Ezzel serkenti az elménket és a testünket az elvesztett egyensúly helyreállításában.

Az EFT-t kis fantáziával hívhatnánk pszichológiai akupunktúrának is, amit arra használhatunk, hogy az érzelmi egészségünket megőrizzük, és optimalizáljuk.

Az EFT a negatív érzések, traumák, emlékek gyors oldásával hozzájárul az érzelmi stressz enyhítéséhez, és csökkentéséhez.

Az érzelmi traumák eltűnésével a test önmaga képessé válik a traumák előtti egyensúly visszaállítására.

Bár gyakran nem foglalkozunk vele, de az érzelmi egészségünk nagyban hozzájárul fizikai egészségünk állapotához, és fizikai, lelki gyógyulásunkhoz. A módszert arra fejlesztették ki, hogy minél több rossz érzésünktől, és lelki traumánktól minél rövidebb idő alatt megszabaduljunk, és megtapasztaljuk azt a felszabadult életet, amit a lelki terheink lerakása után élhetünk.

Segítségével a saját kezedbe veheted az életed irányítását, az érzelmi szabadságod megszerzését, a fizikai gyógyulásod!

Hogyan működik?

Minden negatív érzelmünk oka a szervezet energiaáramlásának elakadása.

„Minden negatív érzelem oka a szervezet energiarendszerében történt elakadás, „szakadás”.”

A negatív érzelmek azért alakulnak ki, mert bizonyos gondolatok, és körülmények foglyává válsz, amelyek „cserébe” zavarokat okoznak a szervezeted energia áramlásában. Ezek nélkül viszont normálisan működsz.

A test, mint minden az univerzumban, energiából áll. Ha helyreállítod a test energia rendszerében bekövetkezett zavart, megszűnnek a negatív érzelmeid, és fizikai tüneteid is, amelyek az energiaáramlás zavarát okozták.

A kopogtatás helyreállítja a szervezet energia egyensúlyát, és ezzel képessé válunk a negatív érzéseink legyőzésére, helyreállítjuk a test és elme közötti egyensúlyt, amely elengedhetetlenül szükséges a fizikai-lelki egészségünk és jólétünk érdekében.

Az alábbi cikkek bővebben mutatják be az EFT-t:

Te már használtad ezt a trükköt a napi stressz helyzeted csökkentésére, vagy hagyod, hogy az elégedetlenség elhatalmasodjon rajtad?
  Az elmúlt hetekben arról volt szó, hogy hogyan alakultak a nők boldogságról alkotott elképzelései, és érzései az elmúlt 40
Olvass tovább >>
Hogyan működik az agyunk, mikor valami új dolgot tanulunk?
  Hogyan tanulunk új dolgokat? Hogyan tanuljuk meg, hogy valami negatív, pozitív, vagy új dolog az életünkben? Ha valami új
Olvass tovább >>
Hogyan állhatsz neki az érzelmi nagytakarításnak?
  A negatív érzések rabságában Ha jobban megfigyeljük, az egész világ érthetetlen, logikátlan, és véletlenszerű akkor, ha a környezetet okoljuk
Olvass tovább >>
Hogyan állapíthatod meg a saját stressz szinted?
    Az “Én irányítom a stresszt, vagy a stressz irányít engem?” című cikkben arról volt szó, mennyire fontos, hogy
Olvass tovább >>
Munka, VAGY család? Munka, ÉS család? Lehet ezek között egyensúlyt találni családanyaként?
  Gyakran azt mondják, hogy nem. A nőknek egy bizonyos életszakaszban választaniuk kell: vagy a munka, vagy a család. A
Olvass tovább >>
Mit jelent a stressz az életünkben, és tudunk-e hatékonyan tenni ellene?
  A stressz jelentése és jelentősége A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés
Olvass tovább >>
Mennyire fontos, hogy sikeresnek lássuk a gyerekeinket?
  Az a célunk szülőként, hogy boldog, és sikeres gyerekeket neveljünk? Ez talán nem is kérdés. Minden anya, minden szülő
Olvass tovább >>
Megkezdődött az iskola! Reggel kilencre Te is úgy érzed magad, mintha lefutottad volna a maratont?
  Nem vagy egyedül. A reggeli készülődés, különösen, ha dolgozni jársz, és iskoláskorú gyermekeid vannak, a legőrjítőbb szülői feladatok közé
Olvass tovább >>
Kihez fordulhat egy anyuka?
  Kihez szoktál fordulni, ha bajban vagy a gyermekneveléssel? Ha nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy szeretnéd? Ha állandó
Olvass tovább >>
Hogyan tehetsz a maximalizmus ellen néhány egyszerű lépésben?
    Úgy érzed, Te is a maximalizmus rabja vagy? Soha semmi nem elég jó? Vagy lehetett volna jobb is?
Olvass tovább >>