6 mantra, hogy az új évben kiegyensúlyozott, és stressz mentes legyél

 

Új év, új élet?

Megint elérkezett az új fogadalmak ideje, amikről úgyis tudod, hogy előbb-utóbb kifújnak…

Mi lenne, ha ezúttal másképp állnál hozzá? És újévi fogadalmak helyett néhány egyszerű, és igazán elérhető célt tűznél ki?

Olyat, amiről tudod, hogy képes vagy megcsinálni, így nem érhetnek csalódások sem.

A következő 6 mantra segíthet, hogy egészségesen, nyugodtan, és kiegyensúlyozottan gondolkodj egész évben, ahelyett, hogy összetörnél a stressztől, vagy a meg nem valósuló újévi fogadalmaktól.

1. Én vagyok felelős az életemért, a lelki egyensúlyomért, és a sikereimért, senki más.

Ahol az életed most tart egyértelmű következménye a saját korábbi tetteidnek, és érzéseidnek. Ha szükségét érzed annak, hogy másokat, vagy a körülményeidet hibáztasd azért, ahol most tartasz, az annak a jele, hogy nem vállalod a felelősséget.

De ami még ennél is rosszabb: nem érzed magadban az erőt, hogy változtathatnál a körülményeiden. Pedig: a körülményeinket elég gyakran nem változtathatjuk meg. De arról elég sokszor dönthetünk, hogy hogyan reagálunk ezekre a körülményekre.

A kiegyensúlyozott, stressz mentes, és sikeres emberek a saját életüket alakítják. Nemcsak úgy „megtörténik velük”, mert szerencsések.

És ebben hihetsz Te is.

2. Azoktól tanulok, akik tudják, hogyan lehet elérni a stressz és feszültség mentes állapotot

Sokkal könnyebb elérni a stressz mentes, kiegyensúlyozott, és nyugodt állapotot, ha olyanokról veszel példát, akik tudják, hogyan (és mivel) lehet a feszültséget oldani, és egyre közelebb kerülni a lelki, és családi békédhez.

Itt találhatsz erre lehetőséget.

3. Egyre többször gondoskodok magamról

Ha nem tudsz azzal az energiával, és életerővel takarékoskodni, és jól kihasználni, ami jelenleg rendelkezésedre áll, akkor nem valószínű, hogy egyre több energiához fogsz jutni, és egyre kiegyensúlyozottabb leszel. Minél gyakrabban éled fel az energiatartalékaid, annál rosszabbul fogod magad érezni.

Ha figyelmen kívül hagyod az energiatartalékaid, a jókedvet, önmagad megbecsülését, nehezen fogod tudni elérni a feszültség mentes állapotot.

De figyelj: amire fókuszálsz, az fog terjeszkedni.

Tehát: mire fókuszálhatnál a stressz, feszültség, negatív érzések helyett?

A tudatosság az első pozitív lépés. Minél többet tudsz magadra figyelni, gondoskodni magadról, és megbecsülni a tested és a lelked egyaránt, annál több lesz az energiád. Annál jobban fogod magad érezni a bőrödben. És ez még a környezetedre is hatással lesz.

4. Lehetőséget látok mindenben, amivel találkozom

A legtöbb ember mindenben kockázatot, és akadályokat lát, amivel naponta találkozik. Ez megakadályozza őket abban, hogy bármit is tegyenek, ami megváltoztatja az életüket. A sikeres, és kiegyensúlyozott emberek, azonban minden „akadályra” lehetőségként tekintenek.

Életünk minden egyes eseménye egy-egy lehetőség a tanulásra, fejlődésre, változásra.

Ha kudarcként tekintünk rá, az csak viszi az energiánkat, miközben egyre stresszesebbek, és feszültebbek leszünk.

Ha lehetőségként, akkor megváltozhat az alapvető hozzáállásunk a teljes életünkhöz.

5. Imádok kapni

Ha megtanulod, hogyan fogadj el másoktól ajándékokat, dicséretet, az sokat fog lendíteni az önbizalmadon is. Észrevetted már, néhányunknak milyen nehéz elfogadni a dicséretet? Lehet, hogy Neked is?

6 mantra, hogy kiegyensúlyozott, és stressz mentes legyél
Imádok kapni

Pedig sokkal kiegyensúlyozottabbá válhatsz tőle. És a kritikus belső hangjaid is könnyebb elcsendesíteni, amelyek gyakran válnak a belső feszültség forrásaivá.

Fogadd el, hogy Te is elég jó és értékes vagy, hogy megérdemled az ajándékokat, és dicséretet.

6. Imádok másoknak adni

Másoknak adni: hasznos, és fontos része az energia áramlásnak. Ha másoknak adunk (vagy visszaadunk abból az energiából, amit tőlük kaptunk), sokkal nyugodtabbnak, és kiegyensúlyozottabbnak fogjuk magunkat érezni. Jó érzéssel fog eltölteni, hogy tehettünk másokért valamit.

Ha meg tudod osztani másokkal mindazt, amid van, akkor sokkal kevésbé fogod érezni, hogy a saját határaid, a saját energiáid ténylegesen behatárolnának.

Mindaz, amit másoknak adsz: többszörösen fog visszatérni hozzád.

Keress olyan megoldásokat ebben az évben, amellyel saját magadba fektethetsz be, és ezt a befektetésed tovább adhatod másoknak is.

Ez a legnagyobb áldások egyike.

Neked melyik mantra jött be a legjobban? Mit fogsz megfogadni közülük a következő évben?