Hogyan érhetünk el csúcsteljesítményt EFT-vel?

 

Csúcsteljesítmény, vagy maximalizmus?

A csúcsteljesítmény elérése első hangzásra izgalmasan cseng. De azok számára, akik tényleg elkötelezetten szeretnék ezt elérni, gyakran komoly napi fegyelmezett munkát takar, és rendszeres harcot az erős csalódottság ellen, mint izgalmas kalandot. Folyamatos kétkedést, és megkérdőjelezését a saját munkának, amelyben ritka pillanatokra fel-feltűnik az intenzív koncentráció és inspiráció.

A maximalisták a kétségbeesett pillanataik ellenére is masszívan törnek a céljaik elérése felé. Szinte kényszerítik magukat, hogy az általuk kiválasztott úton maradjanak, még akkor is, ha a külső körülmények, és a belső hangok is más irányba térítenék.

Mindig sok-sok akadály áll az utunkba, amelyek megindokolják, hogy miért ne menjünk tovább, és miért ne folytassuk mindazt, amit elkezdtünk.

Ezek közül a belső akadályaink a legnehezebben leküzdhetőek.

Hogyan segít az EFT?

Ezek azok a pillanatok, amikor az EFT segíteni tud nekünk, hogy elengedjük a kétségbeesésünket, és mégis jól tudjunk teljesíteni. Az EFT abban is segíteni tud, hogy meg tudjuk határozni, mi az oka annak, hogy nem tudunk úgy teljesíteni, ahogy szeretnénk, miért halogatunk, vagy miért szabotáljuk magunkat.

Néha ez „csak” a félelem.

De a félelem az, ami a legtöbb embert képes eltántorítani attól, amit szeretne.

  • Félelem attól, hogy a rossz utat választjuk
  • Félelem, ami miatt az életed nagy részét arra pazarlod, hogy légvárakat építs
  • Félelem, ami miatt mindig a kisebbet választod

 

Hogyan érhetünk el csúcsteljesítményt EFT-vel?
Hogyan érhetünk el csúcsteljesítményt EFT-vel?

Ha ezeket a félelmeinket nem kezeljük, akkor újra, és újra az utunkba fognak állni. És nem tudunk úgy teljesíteni, ahogy valójában szeretnénk.

De ugyanilyen fontosak helytelenítő belső hangjaink is, amelyek megkérdőjelezik saját képességeinket, és értékeinket. Ilyen gondolataink támadhatnak: „Nem vagyok elég jó.” „Még nem vagyok elég jó.”

Ezt követi az a gondolat, hogy csak akkor fejlődhetünk, ha valamit tökéletesen megcsinálunk.

De ha előbb várunk a tökéletességre, mint ahogy elkezdenénk egy cél megvalósításáért cselekedni, az valójában azt jelenti, hogy soha nem fogunk megmozdulni.

És ez az a pont, ahol az EFT segíteni tud.

Kezdd néhány kör kopogtatással, ami így kezdődik:

„Annak ellenére, hogy még nem vagyok elég tökéletes…” és folytasd a mondatot azzal, amiről úgy érzed, hogy éppen hiányzik számodra. Vagy azokkal az érzésekkel, amelyekről úgy érzed, hogy szükséged lenne rájuk, hogy elérhesd a kitűzött célod.

Ami éppen megakadályoz Téged, az a következőkhöz kapcsolódó egy, vagy több negatív érzésed.

Mit gondolsz arról, hogy:

1. Sikeres legyél?

2. A folyamatról, ami eljuttat a sikerig, vagy a célig?

3. A saját képességeidről, hogy elérheted-e ezt a célt?

4. Megérdemled-e, hogy elérd ezt a célt?

A negatív érzések, amik először eszedbe jutnak a fenti mondatokról, jó kiindulási pontok a kopogtatáshoz. Az alábbi példa mondatok segíthetnek könnyebben kikerülni a maximalizmus csapdájából a kopogtatás segítségével.

„Annak ellenére, hogy nem vagyok elég jó ahhoz, hogy _______ (ide helyettesíts be azt a célt, amit szeretnél elérni), mégis szeretem, és elfogadom magam.”

„Annak ellenére, hogy több ______-re lenne szükségem (képzésre, önbizalomra, tudásra, stb.), mielőtt meg tudnám tenni ______ (ismét a célod fogalmazd meg), mélységesen szeretem, és teljesen elfogadom magam.”

„Annak ellenére, hogy nem tudom pontosan, hogyan fogom elérni ______________ (ezt a célomat), mélységesen szeretem, és teljesen elfogadom magam.”

„Annak ellenére, hogy nem fogok semmit elkezdeni addig, míg nincs egy minden szempontból tökéletes tervem, mélységesen szeretem, és teljesen elfogadom magam.”

„Annak ellenére, hogy a tökéletesnél kevesebbel nem vagyok hajlandó megelégedni, és amíg nem fogom tudni tökéletesen csinálni, inkább bele sem kezdek, mélységesen szeretem, és teljesen elfogadom magam.”

A kudarctól, és a sikertől való félelem legalább ugyanannyira gyakori. A valóságban mindannyian félünk mindkettőtől.

Mindannyiunknak hatalmas kihívást jelent, hogy meg tudjunk szabadulni ettől a belső háborútól.

Szeretnél ebben több segítséget? Kattints ide >>