Kinek a hibája, ha nem azt az életet élem, amit megálmodtam magamnak?

 

Kinek is? Lássuk csak.

A férjemé. Mert nem biztosítja számomra az anyagi biztonságot. Nekem is güriznem, és harcolnom kell a megélhetésünkért. Igen, az övé, mert ráadásul még a háztartásban sem segít otthon. Pedig igazán megtehetné. Vagy ha segít is, hát, lehet, hogy jobb lenne, ha mégsem tenné…

Az anyámé. Aki mindig kész az azonnali válaszokkal, hogy pontosan mit, és hogyan “kellett volna” jobban csinálnom. Bezzeg az ő idejében még minden máshogy volt… bezzeg ő simán bírta azt a munkát, ami nekem nem megy… És a gyerekeket is hogy nevelem! Szegény gyerekek igazán jobbat érdemelnének ennél.

Az apámé. Aki soha semmibe nem szól bele. Nem változtat, nem állítja le az anyámat, sőt hallgatólagosan még egyet is ért vele, hogy én csinálok mindent rosszul. Pedig hát ők neveltek engem ilyenné! Én nem is tehetek róla!

Aztán itt vannak a gyerekeim. Akikkel aztán már végképp mindent megpróbáltam, de valahogy semmi nem használ. Nem tudom, ki fogja őket rendesen megnevelni, mert én már csődöt mondtam, nekem már nem megy! Rám nem hallgatnak. És csak kevés elégtétellel tölt el, mikor azt tapasztalom, hogy másra sem.

Ott vannak még a kollégáim, és a főnökeim. Akik szintén mindent elkövetnek, hogy ne érezhessem jól magam a bőrömben. Minden nap csak próbára teszik az idegeimet.

Szóval akkor lássuk csak. Kinek a hibája, hogy nem azt az életet élem, amit megálmodtam magamnak? Amit olyan nagyon szeretnék?

A kézenfekvő válasz: egyértelműen a környezetem hibája az egész.

Ők tehetnek mindenről. Hiszen én a belemet is kidolgozom értük. És ők mégsem értékelnek semmit.

 

Kinek a hibája, ha nem azt az életet élem, amit megálmodtam magamnak

 

Értékeled önmagad?

De hát persze hogyan értékelhetne bármit is a környezeted mindabból, amit teszel értük, ha Te magad sem értékeled önmagad? Ők is csak annyira fognak Téged értékelni, amennyire Te értékeled magad.

Amíg csak tőlük várod a megerősítést, hogy értékes ember vagy, addig nem fogod megkapni.

Hogyan változtass rajta?

Kíváncsi vagy, hogyan változhat meg minden, ha nem is egy csapásra, de kb. 3 hónap alatt?

Hogyan fognak ők többre tartani Téged abban a pillanatban, hogy Te is elkezdesz magaddal foglalkozni, és értékes emberként kezdesz magadra tekinteni?

Sőt, talán még annak a reménye is felcsillanhat előtted, hogy mégis csak képes leszel idővel azt az életet élni, amit megálmodtál magadnak.

Még ilyen körülmények között is.
Érdekel ennek a lehetősége?

Akkor ide kattintva tovább olvashatod a megoldást, amit számodra kínálok.