Mesekönyv

 

 

Meseregény érzékeny gyerekeknek, akik szeretik  a csodák,  titkok világát és a természetet

Ez a meseregény azoknak a gyerekeknek szól, akik szeretik, ha elvarázsolják őket, szeretnek más világokba csöppenni, és néha nehezen értik meg ennek a világnak a történéseit, vagy ők maguk nehezen értetik meg magukat másokkal.

Izgalmas kalandok természetről, gyógyításról, és a csodák világáról.

 

beolvasás0001_szerk2-1013x1024

 

 

Turbócs és Murmuc vidáman éli a termésmanók átlagos, hétköznapi életét: állatokat riogatnak, felzavarják az Öreg Tölgyerdő csendjét, és mindenféle huncutságot találnak ki.

Ám egy nap rejtélyes kastélyra bukkannak az erdő közepén, ahol éppen áll a bál, mert eltűnt a lakók legféltettebb kincse: Arte Mízia, a Fehér Fény Virága.

De ki, vagy mi Arte Mízia? Ki fogja megtalálni? Miért keresik őt anyian?

Hogyan keveredik Turbócs és Murmuc olyan kalamajkába, ami még számukra sem mindennapi? Mi közük van az Arte Mízia utáni hajszához, és hogyan állnak helyt a legváratlanabb helyzetekben?

Miközben kénytelenek ők is Arte Mízia után kutatni, megismerik az erdő eddig rejtett arcát, barátságról, régen kötött szövetségekről tanulnak, és nagyobb szükségük lesz a bátorságukra és leleményességükre, mint valaha.

 

Kinek ajánlom ezt a meseregényt?

Elsősorban azoknak az érzékeny gyerekeknek, és szüleiknek szól, akik óvodás kor vége felé, kisiskolásként most fedezik fel a tágabb világot.

Ez a felfedezés néha rögös, és nehéz, mert ezek a gyerekek már a kisebb kihívásokra is nehezebben reagálnak, szükségük van támpontra, és megerősítésre, hogy nem velük van a baj, csak a világ egy kicsit más, mint azt eddig a meleg családi fészekben megtapasztalták.

Az Arte Mízia meseregény olyan megerősítést ad majd nekik a két bajkeverő termésmanó Turbócs, és Murmuc, Cserregő Baldvin, és más figurák segítségével, hogy merjenek magukba mélyedni, és megtalálni a belső békéjüket, értéküket akkor is, ha nehézségek jönnek.

 

Hogyan olvassuk ezt a meseregényt a gyermekeinknek?

A meseregény kezelhető hagyományos regénynek is, aminek alapvető funkciója, hogy szórakoztasson.

A fejezetek egy-egy esti lefekvés alkalmával könnyed, és mégis megnyugtató szórakozást fognak nyújtani gyermekeinknek.

Azonban olvasható gyógyító meseként is. Gyermekünk ugyanis a történet kibontakozása közben tudattalanul egy utazást fog tenni lelke mélyére is. Megtanul ott erőforrásokat keresni, figyelni a belső hangra, fejleszti az ösztönösségét, melyet mi felnőttek könnyen ottfelejtettünk a régi mesekönyveink polcán.

De az igazi titok az, hogy a meseregény szórakoztató, és gyógyító funkciója akaratlanul is eggyé válik azáltal, ha együtt olvassuk gyermekeinkkel ezt a mesét, és mi is útra kelünk Turbóccsal, és Murmuccal, hogy megtalálják Arte Míziát, a Fehér Fény Virágát.

 

Az első két fejezetet itt olvashatod >>

 

Letehetetlen, kalandos, és izgalmas regény (nemcsak) gyerekeknek önmagunk, és a környezetünk megismeréséről. A “varázslásról a mindennapokban”. A lelkünk gyógyításáról.

Miről szól még a mese?

A tartalomjegyzékből kiderül >>

 

Hogyan születtek meg a rajzok?

A kezdeti meseolvasási, és könyveladási tapasztalatok arra késztettek, hogy a könyvbe színes illusztrációk is kerüljenek, melyek még átélhetőbbé teszik a gyerekek számára a regényt.

Először csak néhányat szerettem volna elkészíteni, de végül lendületet kaptam és 15 rajz készült el.

Egyet kivéve!

Arte Míziát, aki nem más, mint egy bűvös erővel bíró virág, nem rajzoltam meg.

Miért?

Mert szerettem volna a gyerekek fantáziájára bízni, hogy milyen is lehet Arte Mízia.

 

Amikor a fiaimnak meséltem, két bátorító visszajelzést adtak. Egyiknek sem voltak tudatában:

A kisebbik (8 éves), szinte pánikba esett, amikor befejeztem:

“Ennyi? Itt a vége? De az nem lehet! Miért nem írtad tovább? Mi történt a főszereplőkkel ezután? De ugye folytatni fogod?

Másnap még vagy háromszor megkérdezte külön tőlem, és külön az apjától, hogy ugye biztos lesz folytatása? (És hát megígértem… :-))

A másik visszajelzés: mikor a két fiú piszkálta egymást (talán tudatosan, talán nem), a mese szereplőinek nevét aggatták egymásra. Természetesen azokét, akik kevésbé tetszettek nekik. Élmény volt hallgatni, hogy ilyen könnyen beleélték magukat. (Ezért önző módon, nyugodt szívvel hagytam, hogy tovább veszekedjenek… :-))

 

Az ő reakciójuk győzött meg, hogy mások is szeretni fogják a két termésmanó főhőst, és a kalandjaikat.

 

Remélem, elég kíváncsivá tettelek, és már alig várod, hogy egy izgalmas mesekönyvet ajándékozz a gyermekeidnek (és magadnak), amelynek segítségével megtanulhatják egy kicsit másképp látni a világot.

 

Kedves leendő Olvasó!

Tarts velem, és utazzunk együtt a mesék szárnyán!

 

A könyvet kétféleképpen módon tudjuk eljuttatni Hozzád:

 

1. Hétköznapokon 9-18 óráig személyesen tudod átvenni a Visegrádi u. 60. I.em. 6. szám alatt (kapucsengő: Human Harmony).

2. Banki átutalással történő fizetés esetén postai úton, ajánlva küldjük el a könyvet. Ha ezt a módot választod, akkor a könyv ára (3950 Ft) mellett a postai ajánlott küldés árát (+850 Ft) is át kell utalni, azaz összesen 4800 Ft. (Ha ezt a módot választod, akkor külön e-mailben küldöm a számlaszámot, amelyre a pénzt utalhatod.)

boritó_előlap_2016-716x1024   A könyv ára: 3950 Ft

               3. bővített kiadás

               286 oldal

               14 színes illusztráció + 1 térkép

               Kötés: papír / puha kötés

               ISBN: 978-963-12-6781-5

 

Az alábbi Megrendelő lapon kérlek, azt is pontosan jelezd, hogy milyen módon szeretnéd megrendelni a könyvet.

 

 

 

Egy kis ízelítő a könyvben található színes illusztrációkból

 

beolvasás0002_szerk    beolvasás0004_szerk

 

 

 

 

 

 

 

beolvasás0005_szerk   beolvasás0009_szerk

 

 

beolvasás0014_szerk

 

 

 

 

beolvasás0015_szerk