Minden, amit fel lehetett találni, már feltaláltak.

“Minden, amit fel lehetett találni, már feltaláltak.” – Charles Duell, 1899

 

Haladjuk meg korlátozó nézeteinket

Minden ember hajlik arra, hogy – a tizenkilencedik századi filozófus, Arthur Schopenhauer szavaival élve – „a saját nézetének a korlátait a világ korlátainak higyje”. 1899-ben Charles Duell, az akkori amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal biztosa arra biztatta az amerikai kongresszust, hogy szüntesse meg a hivatalát, mivel „mindent, amit fel lehetett találni, már feltaláltak.”

Az érvei akkoriban ésszerűnek tűntek: voltak kontinenseket átszelő vasútvonalaink, gőzhajóink, amelyek kevesebb, mint egy hét alatt átszelték az Atlanti óceánt. A kommunikációra ott voltak a távírók, amelyek morze jelekkel továbbították az üzeneteket szerte a világban.
Mégis egy fél évszázaddal a jóslatot követően találmányok áradata (repülőgép, automobil, telefon, számítógép) tette értelmetlenné a jóslatát.

Ma hasonló helyzetben vagyunk a gyógyítás történetében

A modern technológiai orvoslás hatalmas előnyöket nyújtott számunkra, és ezek az áttörések még jobban fel fognak gyorsulni. De mostanra talán már dereng, hogy az önmagunkon kívül talált megoldások eltörpülnek a tudatosságunkból fakadó megoldások nagysága mellett.

Az elektromosság használata a gyógyításban folyamatosan terjed. Világszerte mintegy 100.000 biorezonanciás készüléket használnak, amelyek a diagnózisban és kezelésben az akupunktúrás pontok elektromos tulajdonságait használják fel. Az USA Veteránok Ügyeivel Foglalkozó Minisztériuma (U.S. Department of Veterans Affairs) szerint hozzávetőleg 300.000 páciens használ állandó pacemakert.
Ezzel szemben 1959-ben az Elema 135 volt az első pacemaker, amelyet eladásra kínáltak. Vajon hány darabot adtak el abban az évben összesen? Kettőt.

 

Szeretnél többet megtudni a tudatosságunkból fakadó megoldások nagyságáról? Rendeld meg a könyvet Te is most: www.anyamento.hu/genjeink-csodaja