Mindent egyedül kell csinálnom…

Mindent egyedül kell csinálnom, a párom nem partner, hanem „kolonc” a nyakamon

 

  • Párkapcsolatban élsz, és mégis magányos vagy?
  • Hiába él melletted a társad, vagy te mellette, mégis úgy érzed magad, mintha egyedül lennél?
  • Van társad, társaságod, a legbelsőbb problémáidat, érzéseidet mégsem tudod, vagy nem mered vele megbeszélni?
  • Bár együtt éltek évek óta, úgy érzed, mégsem ismeritek egymást? Vagy nem eléggé. Vagy már nem ugyanaz az ember, mint annak idején volt.

A problémáidat, a hétköznapi feladatokat egyedül kell megoldanod. Vagy te választottad, hogy egyedül oldod meg, mert csak akkor volt, akkor van minden tökéletes rendben.

Ez nem volt mindig így…

Lehet, hogy ez nem volt mindig így, de az évek során valahol útközben mégis egyedül maradtál. Már nem tudod megosztani a pároddal a problémáidat, a téged érdeklő dolgokat. A kötelező feladatok nagy része rád marad, és szépen lassan mindketten bezárultok a saját világotokba.

Az azelőtt tárva-nyitva álló ajtókat jó alaposan bezárjátok egymás előtt. Önvédelemből, félelemből, sértett haragból, dühből, fájdalomból, közönyből.

Mindent egyedül kell csinálnom!
Mindent egyedül kell csinálnom!

Egy biztos: mára a csend, és a beszélgetések hiánya jellemző

És te egyedül maradtál, holott párkapcsolatban élsz.

Ha ismerős a helyzet, mondhatod rá, hogy kibírod, hogy ennek így kell lennie, és az évek múlásával törvényszerű, hogy egy párkapcsolatban így legyen.
Mondhatod azt is, hogy nem bírod így élni az életed, egyedül vagy, megöl az unalom, és az érdektelenség, nem bírod tovább egyedül cipelni a feladatok súlyát, ezért inkább kilépsz, elválsz, otthagyod a párod.

És keresel valaki mást helyette, akivel minden tökéletesen jól működik. Eleinte, néhány évig. Aztán vele is beáll a „rend”, a megszokás, és vele együtt a csönd. És egyszer csak azon kapod magad, hogy ugyanott vagy, ahol az előző kapcsolatodban. Az összes feladat a tiéd, nagy hallgatások, ki nem mondott gondolatok, és érzések. És te megint egyedül érzed magad.

A megoldás

De van egy harmadik út is. Ha ilyen helyzetbe kerültél: választhatod azt is, hogy megoldod a problémáid. Választhatod, hogy újra jó párkapcsolatban élj a régi társad mellett, mint régen, a mostani társas magány helyett. Ezzel a lehetőséggel élve, feloldod a kialakult helyzet miatti negatív érzéseid, és rossz élményeid.
Ezzel, meglátod, megváltoztathatod a párkapcsolatod minőségét is. Újra képes leszel észrevenni azokat az apróságokat, amelyek annak idején annyira fontosak voltak, és amelyek miatt annak idején beleszerettél a párodba. Jobban megértheted azt is, mit rontottatok el közösen. Képessé válhatsz arra, hogy megbocsáss magadnak, és a párodnak is a kialakult helyzetekért.
És hogy mindezt hogyan érheted el?

Ide kattintva megtudhatod.