Rólam

Jártál már úgy, hogy a gyermeked bizonyos problémáival nem boldogultál?

Elbizonytalanodtál, dühös, tehetetlen voltál, lelkiismeret-furdalás gyötört, mert valamit elrontottál?

 

Vagy az is lehet, hogy jobban féltetted őt valamitől, amitől talán nem is kellett volna. Ezek olyan negatív érzelmek, amelyek befolyásolják a hangulatod, a viselkedésed, és ezen keresztül a gyermekedhez fűződő kapcsolatod is.

Ki vagyok én?

zsuzsa_saghy1Sághy Zsuzsanna vagyok, a www.anyamento.hu weboldal szerzője, a Génjeink Csodája című könyv magyar fordítója. NLP Mesteri (2008), EFT 4. szintű (2009) és EFT tréneri (2010) végzettségeim, NLP coach tapasztalatom (2007-2009), és Hellinger-féle családállítási végzettségem (2008-2010; Peter Orban) segítenek abban, hogy a szülőket támogassam külső és belső harmóniájuk megtalálásában, megteremtésében, és a hatékony változás elősegítésében.

A legtöbb, gyerekneveléssel kapcsolatos szakirodalom azzal foglalkozik, hogy adott helyzetekben mik a szülők kötelességei, mit kellene tenniük. Azzal ritkán, vagy egyáltalán nem foglalkozik a nagy többségük, hogy mi, szülők mindezeket hogyan tegyük meg, milyen negatív érzelmekkel telítődtünk, és azoktól hogyan tudunk megszabadulni.

Hogyan segít Neked is ez a weboldal?

Célom, hogy azoknak a szülőknek (elsősorban anyukáknak) segítsek, akik úgy érzik, túlterheltek a hétköznapok támasztotta követelmények miatt, vagy már eltévedtek a sok útmutatás között (amelyek mindig csak az ő kötelességeiket és felelősségüket hangsúlyozták). Szeretnének jobb szülők, kiegyensúlyozottabb emberek lenni, csak nem tudják, hogyan fogjanak hozzá.

A honlap szolgáltatásai azért jöttek létre, hogy minél többféle módon segítséget és támogatást kapjanak azok a túlterhelt anyák, akik saját problémáik megoldása közben egy jobb, harmonikusabb, és kiegyensúlyozottabb világot szeretnének teremteni maguk és gyermekeik számára. Könnyebb legyen az útjuk, és képessé váljanak egy új, kiegyensúlyozottabb, és boldogabb generáció felnevelésére.

Célom, hogy minél több szülőhöz eljussanak azok a stressz csökkentő módszerek, és technikák, amelyekkel elsősorban magukon tudnak könnyíteni, segíteni, és ez közvetve kihatással lesz gyermekeik életére is.
Azok a szülők, akiknek eddig egyéni foglalkozások keretében segítettem a gyermekeikkel kapcsolatos lelki terheik, rejtett negatív érzelmeik feldolgozásában, több önbizalomra tettek szert, könnyebben és nyugodtabban tudták kezelni a konfliktushelyzeteket és veszekedéseket a gyerekeikkel és a párjukkal egyaránt. És ezekre sokkal ritkábban is került sor. Közelebb kerültek a gyerekeikhez, és jobban megértették az ő motivációjukat.
A szülők a foglalkozások során felismerték ismétlődő viselkedési mintáikat, azok okait, és könnyebben sikerült azokat el is engedniük, megoldaniuk.
Harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életvitel kialakítása vált számukra lehetővé.

Mit nyerhetsz Te, mint szülő?

Mit kínál számodra ez a honlap?

  • Gyermekneveléssel kapcsolatos érzelmi konfliktusok (düh, bűntudat, tehetetlenség, maximalizmus, kétségek, bizonytalanság) enyhítését, megoldását;
  • Szülő – gyermek kapcsolat javítását;
  • Szülőként önmagadról alkotott kép javítását;
  • Megfelelő egyensúly megtalálását a szülői szerep és az élet más területei között;
  • Szülőként a téged akadályozó hiedelmeid átalakítását;
  • Stressz mentes családi életet;
  • Szülők közötti konfliktusok kezelését.

Szülőnek lenni nehéz feladat. Ha mi, anyaként elég erősek vagyunk, hogy szembe nézzünk önmagunkkal, a félelmeinkkel, a negatív érzéseinkkel, a kezünkbe vegyük a saját életünk, és érzelmeink felett az irányítást, akkor ezzel párhuzamosan valami egészen különleges dolgot tanítunk meg a gyermekeinknek: a problémák megoldásának képességét.

Ezek a negatív érzelmek azonban megszüntethetőek, és helyettük pozitív, életenergiával teli érzésekkel gazdagodhatunk, amelyek garantált változást képesek hozni az egész család életébe. Megszabadulhatsz a negatív érzéseidtől, traumáidtól, rossz emlékeidtől, és ugyanerre a példamutatásodon keresztül megtaníthatod a gyermekeidet is. Azzal segíted a legtöbbet nekik is, ha látják, hogy Te magad kiegyensúlyozott, békés, boldog felnőtt vagy, aki képes a saját problémáinak a megoldására (hiszen valószínűleg őket is ilyen felnőtteknek szeretnéd majd egyszer látni).

Miért olyan nagyon fontos számomra ez az egész?

A gyerekek miatt.

Azért, hogy a lehető legtöbb gyereknek legyen boldog, kiegyensúlyozott gyerekkora, és egyszer majd felnőttként is hatékonyan tudja az életében adódó problémákat megoldani.
Ehhez elengedhetetlen, hogy a szülők is részt vegyenek a folyamatban.

Keresztneved
E-mail címed
A letöltéssel elfogadod a weboldalam feliratkozási feltételeit.